ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS.bg! 14-годишната Мария Драгнева се е самоубила сама скачайки от 12-тия етаж в квартал „Слатина“ (ОБНОВЕНА)

Източник на Информационна агенция "Дейли Прес" от 01 РУ-СДВР към МВР категорично коментира пред медията ни, че това е чисто самоубийство

0
30618
14-годишната Мария Драгнева

В ранната утрин на 4 ноември ужасяваща гледка смразява кръвта на столичани от квартал „Слатина“. 14-годишно момиче лежи безжизнено върху козирката на жилищен блок.

Загиналото момиче се казва Мария Драгнева – осмокласничка в профилираната гимназия по изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов“ – майка й Петя Пишева работи като възпитател в закрития вече Дом за деца лишени от родителска грижа „Асен Златаров“ няколко години, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Мария живеела с майка си и мъжа й в същия блок, където е намерено тялото на 14-годишното момиче, разбра още „Дейли Прес“.

Кога и как тялото на ученичката се е озовало върху козирката на блока, дали сама е сложила край на живота си и защо би го сторила, са част от въпросите, на които все още няма отговор до ден днешен. Историята стана известна през 2014 година, а сега сме 2018 година.

Следи от насилие или каквато и да е външна намеса преди скока на момичето не са намерени. Източник на Информационна агенция „Дейли Прес“ от 01 РУ-СДВР към МВР категорично коментира пред медията ни, че това е чисто самоубийство. 

Ужасът за майката на Мария започва още на 3 ноември следобед. След като часове наред не успява да се свърже по телефона с дъщеря в същият ден обаче майката на Мария е на работа дневна смяна в Дом „Асен Златаров“ и си тръгва по-рано от дома за да търси дъщеря си.

Съученици на Мария разказват пред следователи през 2014 г. за последните часове, в които са я видели. Следобед около 4 часа в училището й дошли две момчета, с които тя си тръгнала. Преди тяхната поява нищо в поведението на Мария  не подсказвало, че тя има някакъв проблем или каквато и да е причина да мисли за самоубийство.

Двете момчета, които я вземат от училище, се оказват по-големият й братовчед и 18-годишен негов приятел от Банско, съобщава в. „168 часа“.

Съученичка, която била с нея в този момент, разказва, че двамата започнали да карат Мария да им намери наркотици още като пристигнали в училището.

Приятелката й я попитала какво прави с тези двамата, а момичето отговорило единствено, че това е братовчед й и той си е такъв.

Момчето е на 17 години.

Заради проблемите му с наркотиците на родителите му им се наложило няколко пъти да сменят училището му. Дори накрая цялото семейство се преместило от Поморие в Банско, където синът им бил записан да учи.

Въпреки опитите на родителите му, като сменят средата, да го откажат от лошите навици, в новия град той отново открил неподходяща компания – именно 18-годишното момче, с което се появил в училището на Мария.

14-годишното момиче тръгва с братовчед си, приятеля му и още едно момче от нейния клас към „Мегамол“ в кв. „Люлин“.

Някъде там е  срещата за купуване на наркотици.

Според показанията на двете по-големи момчета купили трева.

Твърдят, че само те двамата са пушили.

Съученикът на Мария обаче твърди, че са дали и на нея и именно след това поведението й се променило. Станала мълчалива и вглъбена.

Веднага след като джойнтът е изпушен, съученикът й си тръгва, а Мария започва да се държи странно. Става неконтактна и се олюлява. Малко преди 16 часа тримата си тръгват от мястото, като братовчед й и приятелят му я оставят сама да се прибере до дома си.

Според показанията на 17-годишния й роднина Мария се държала много странно, дори не им помахала от трамвая, на който се качила.

Съседка твърди, че е видяла момичето да влиза в блока, където живеело, около 16,10 часа. В това време то вече е спряло да отговаря на мобилния си телефон. Около 17,30 часа обаче на стената във фейсбук от мобилния телефон на Мария е публикувано „Обичай или умри“.

Съобщението е нелогично, тъй като според приятелите на момичето то не е имало любовни проблеми.

Майката продължава да звъни на мобилния на дъщеря си, но тя така и не вдига. Към 19,30 ч телефонът дава заето. Според разпечатката обаче тогава са използвани интернет услуги, а не е осъществяван разговор. В 20 ч мобилният вече е изключен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук