Взрив избухна в църква в Шри Ланка, предават световните агенции. Експлозията е станала в християнски храм в столицата на азиатската островна държава Шри Джаяварданапура Коте. Бомбата е била заложена във ван и е избухнала, докато екипът се е опитвал да я обезвреди. Според съобщенията, хората са евакуирани от района.
На този етап медията не е съобщила за пострадали.

Припомняме, че полицията в Шри Ланка е открила 87 бомбени детонатора в столицата Коломбо, ден след поредицата от атаки срещу църкви и хотели, в които загинаха близо 300 души, предава AFP.

В изявление се казва, че полицията е открила детонаторите в автогара, като 12 от тях са били разпръснати на земята, а други 75 в близкоразположено сметище. По-рано през деня властите на Шри Ланка обявиха въвеждането на извънредно положение от полунощ в понеделник в отговор на вълната от смъртоносни нападения в столицата Коломбо навръх Великден.


Специалните мерки се въвеждат, „за да се позволи на полицията и трите сили (армията, флота и Военновъздушните сили) да осигурят обществена сигурност“, се казва в изявление от президента на островната държава.

Властите на Шри Ланка обявиха въвеждането на извънредно положение от полунощ в понеделник в отговор на вълната от смъртоносни нападения в столицата Коломбо навръх Великден, предава AFP, като се позовава на информация от местните власти. Специалните мерки се въвеждат, „за да се позволи на полицията и трите сили (армията, флота и Военновъздушните сили) да осигурят обществена сигурност“, се казва в изявление от президента на островната държава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук