Изненада: Пенсионерка в Родопите роди в банята, без да знае, че е бременна

0
332

Майката е с епилепсия, от години вземала медикаменти срещу припадъците

Жена е родила в банята, без нито тя, нито роднините й да предполагат, че е бременна. Уникалният случай е станал преди дни в джебелското село Припек, съобщава 24rodopi.com.

Благодарение на бързите действия на спешните медици от филиала в Джебел, детенцето е получило необходимите грижи, закарано е в болницата в Кърджали, а вече се намира при родителите си.

„Бебето е било буквално полуживо, когато се ражда. Много бързо действаха спешните медици и сега всичко е наред. Благодарим им“, споделиха пред екипа ни жители на селото.

Майката е с епилепсия. От години вземала медикаменти срещу припадъците. Лекарите пък казали на семейството, че поради тази причина едва ли ще има деца. Нито тя, нито съпругът й, нито родителите разбрали за бременността й.

„Тя е малко пълна, изобщо не й личеше“, разказаха съселяните на двойката. Дни преди раждането жената се оплаквала от болки в кръста. Семейството мислило, че има проблем с бъбреците. Родопчанката влязла в банята, където усетила, че раждането започва и  повикала съпруга си и майка си. Те пък незабавно потърсили екип на Спешна помощ.

„Жената е пенсионерка по болест, мъжът й пък работи в строителството. Живеят си в селото, при родителите на момичето. Детенцето е момче, вече е при тях. Щастливи са много“, допълниха съселяни на двойката.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук