Има арестувани за бомбената атака в Лион

0
3401

Двама са арестувани за бомбената атака в Лион. Единият е 24-годишен и е предполагаемият извършител, коментират прокурори, цитирани от БиБиСи.

По-рано, френският вътрешен министър Кристоф Кастанер съобщи, чезаподозрян е арестуван след взрив в град Лион, който миналата седмица е ранил 13 души.

Кастанер обяви ареста в Туитър, но не коментира къде е арестуван. „Заподозрян току-що е бил арестуван. Приветствам мобилизирането на SDAT, съдебната полиция в Лион и DGSI, съвместно задържане от антитерористичната част на прокуратурата в Париж. Тяхното съвместно действие е от решаващо значение“.

За втория арест съобщава кметът на Лион Жерар Колом пред местни медии.

В Туитър той пише: „Радвам се, че предполагаемият извършител на нападението на улица Виктор Юго е арестуван. Искам да благодаря на всички служби, които направиха възможен този резултат за толкова кратко време.“

Полицията започна мащабна операция, след като взривно устройство избухна в петък на оживената пешеходна улица Виктор Юго. Открито бе разследване за опит за убийство във връзка с тероризъм.

Никоя група не е поела отговорност за експлозията до момента.

Във връзка със самата бомба, Денис Броликие, кмет на района обясни, че взривът не е бил достатъчно силен, за да убие някого, а източник от правителството коментира, че е „сравнително слаб взривен заряд„.

news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук