И ръководството на ВМРО подава оставка след изборите

0
137

След проведените в неделя парламентарни и президентски избори ръководството на ВМРО подава оставка.

„След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Това се съобщава в пост във Facebook профила на партията.

Конгресът ще трябва да вземе решения за бъдещето на ВМРО и да избере ново ръководство, предава Дарик.

„Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко“, пишат още ръководството на ВМРО.

Благодарят и „за подкрепата на истинските български родолюбци, които избраха ВМРО. Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка“.

В Изпълнителния комитет на партията в момента влизат лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, заместник-председателите му Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов, организационният секретар Юлиан Ангелов, и членовете – Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Георги Дракалиев, Васил Христов, Антон Андонов, Александър Сиди, Йордан Йорданов, Карлос Контрера, Калин Поповски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук