Каката на Борисов издаде голяма семейна тайна! Следващата есен премиерът…

0
1534

Явно сме свикнали вече. За всяка години се сменя поне 1 здравен министър. Ние обикновените лекари няма как да се изкажем. Това заяви сестрата на премиера д-р Красимира Иванова в ефира на bTV по повод рокадата в здравното министерство. Тя коментира и бившият здравен министър проф. Петров.

„Той е на достатъчно високо ниво, за да заслужи моята защита. Аз съм негова пациентка, спасил е много човешки животи, човек на честта, професионалист. Той беше за много кратко време министър – 5 месеца. За мен най-важен е екипът. За да се случи нещо добро, трябва да имаш много добър екип. Проф. Петров имаше много добър екип. Те бяха много амбицирани, за да се случат добри неща в здравеопазването“, коментира още д-р Иванова. Тя посочи, че не е обсъждала оставката с Борисов. „Не съм обсъждала с премиера тази оставка. Той е премиер, има си своите виждания, аз съм в общинска болница. Служебни проблеми не обсъждаме“, каза тя. Що се отнася до бъдещия министър, д-р Иванова бе пестелива на думи. „Мога да се пошегувам. Проба-грешка. Опитваха с лекари, опитваха с юристи, сега може да опитат с финансист. Аз не съветвам Борисов, такова нещо не си позволявам. Нито той ме съветва как да си гледам бебетата. Мисля, че той си има достатъчно съветници, които да поемат тази отговорност“, заяви сестрата на премиера и още веднъж подчерта, че в този случай изключително много държи на проф. Петров.

„Това е моя човешка и професионална позиция, след като така се е решило, аз няма да коментирам, не е и моя работа. От там нататък какъв ще бъде следващият министър, аз не го познавам. Знам, че е шеф на Здравната каса и че ще е финансист. Оттук нататък ще видим той какво ще предложи и как ще се справи“, завърши темата тя. Д-р Иванова съобщи и една радостна новина. Премиерът Борисов ще бъде кръстник на внуците ѝ. „Нека малко да пораснат. През есента ще стане кръстник. Пожелавам му да стане дядо още веднъж. Вероятно е в Брюксел, не сме се чували от раждането на близнаците. Като гледам, не му е до мен сега. Ще се чуем“, завърши тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук