Какво се случва с труповете години след смъртта на човек

0
2985

Оказа се, че телата на мъртъвците съвсем не „почиват в мир“, а напротив – шават

Австралийски учен доказа, че човешките тела се движат значително повече от година след смъртта. Това безспорно е откритие, което означава много за детективи и патолози по целия свят.

След като изучава и фотографира движенията на труп в продължение на 17 месеца, Алисън Уилсън съобщи , че е открила, че хората не точно почиват в мир.

В проучването се оказало, че ръцете на трупа, които при стартиране на наблюдението били близо до тялото, в края му се оказали встрани.

„Смятаме, че движенията са свързани с процеса на разлагане, тъй като тялото се мумифицира и сухожилията изсъхват“, казва тя.

За да извърши необичайната си форма на наблюдение на хора, Уилсън взема 3-часов полет от Кернс до Сидни всеки месец, проверявайки „движенията“ на трупа.

Нейният обект е едно от седемдесетте тела, съхранявани в единствената „ферма за тяло“ в Южното полукълбо, която се намира на тайно място в храсталаците на покрайнините на най-големия град в Австралия.

Официално известна като австралийския Фонд за тафономични експериментални изследвания (AFTER), фермата извършва новаторски изследвания на постсмъртните движения.

Уилсън и нейните колеги се опитали да подобрят често използвана система за отчитане на времето на смъртта и в процеса установяват, че човешките тела всъщност се движат значително. Нейните открития бяха публикувани наскоро в списанието „Forensic Science International: Synergy“.

Установяването на тези движения и скоростта на разлагане може да се използва от полицията, за да се прецени по-точно времето на смъртта.

Тя се надява откритията, например, да ограничат броя на изчезналите лица, като биха могли да бъдат свързани с неидентифициран труп.

Това също би могло да помогне за намаляване на неправилните диагнози за смърт или неправилно определяне на мястото на престъплението.

„С картографиране на местопрестъплението, на положението на тялото на жертвата, на всички открити физически доказателства, ще може да се разбере причината за смъртта.“

Завършилата криминалистика в университета CQ казва, че е започнала своя уникален проект след пътуване до Мексико, за да помогне за класифицирането на скелетни останки от маите.

„Бях заинтересована от смърт от дете и винаги съм се интересувала как тялото се разгражда след смъртта. Предполагам, че това се дължи на отглеждането ми във ферма и гледането на животните как умират и наблюдението на този процес“, споделя тя детайли от своя живот.

„След като забелязах движение в предишно проучване, започнах да проучвам по-нататък и не можех да открия никъде по света да е било наблюдавано количеството на движенията, така че реших, ОК, аз ще направя това!“, допълва жената. / zdrave.to

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук