Как работят телефоните с 2 сим карти

0
308

Телефоните с две сим карти, въпреки че не са толкова разпространени, както тези с една, имат своите почитатели и сега ще разберем на какво се дължи това. Какви са техните основни предимства и за кого са предназначени? От къде е добре да направим своята покупка, така че да сме спокойни? Съветват от Ардес.

Как работят телефоните с 2 сим карти

Тези смартфони се отличават с гнезда за поставянето на две сим карти и поради тази причина, често са наричани дуос. Това означава, че притежавайки един апарат, Вие можете да имате 2 различни номера, на които да Ви търсят. За превключването между тях е предвиден специален бутон или софтуерна функция.

Използването на два номера едновременно ли е най-голямото им предимство

В повечето случаи, телефоните с 2 сим карти притежават единичен радио модул, което означава, че 2 sim работят едновременно в режим на очакване, но когато разговаряте, другият номер остава недостъпен до завършване на разговора. В по-скъпите варианти обаче са налични 2 радио модула и съответно по-горния проблем липсва. При описания първи случаи, ако Вие активно комуникирате гласово от определен оператор и с SMS съобщения от друг, който Ви е предложил по-изгодни оферти за абонамент, то моделът с един радио модул за Вас е напълно достатъчен.

 

При наличие на 2 радио модула обаче, можете да водите 2 разговора едновременно. Например, ако сте приели обаждане и някой Ви потърси на втория номер, то можете да задържите първия и да приемете втория. Притежанието на телефон с две сим карти Ви дава възможност да имате повече от един номер с 1 апарат, което реално Ви пести средства от една страна и удобство в джобовете от друга.

За кого са подходящи те

Телефоните с две сим карти са предимно предвидени за хората, водещи активна служебна и лична комуникация. Тоест, Вие можете да притежавате 2 номера от различни оператори на едно мобилно устройство. Така например, когато сте на работа да използвате за клиентите си единия абонамент, а когато сте почивка да използвате другия за да общувате само с приятелите, познатите и семейството Ви.

На какъв търговец да се доверите

Добър вариант при избора на телефон с две сим карти е да се доверите на онлайн магазин отговарящ на следните изисквания:

  • да е специализиран в продажбата на техника и мобилни устройства;
  • да предлага гаранция на продуктите си;
  • да осигурява безплатна консултация със специалист;
  • да е дълги години на отрасловия пазар и по-големия процент от мненията в интернет за бранда да са положителни.

 

Такъв е например магазинът за техника Ardes.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук