Как работят телефоните с 2 сим карти

0
47

Телефоните с две сим карти, въпреки че не са толкова разпространени, както тези с една, имат своите почитатели и сега ще разберем на какво се дължи това. Какви са техните основни предимства и за кого са предназначени? От къде е добре да направим своята покупка, така че да сме спокойни? Съветват от Ардес.

Как работят телефоните с 2 сим карти

Тези смартфони се отличават с гнезда за поставянето на две сим карти и поради тази причина, често са наричани дуос. Това означава, че притежавайки един апарат, Вие можете да имате 2 различни номера, на които да Ви търсят. За превключването между тях е предвиден специален бутон или софтуерна функция.

Използването на два номера едновременно ли е най-голямото им предимство

В повечето случаи, телефоните с 2 сим карти притежават единичен радио модул, което означава, че 2 sim работят едновременно в режим на очакване, но когато разговаряте, другият номер остава недостъпен до завършване на разговора. В по-скъпите варианти обаче са налични 2 радио модула и съответно по-горния проблем липсва. При описания първи случаи, ако Вие активно комуникирате гласово от определен оператор и с SMS съобщения от друг, който Ви е предложил по-изгодни оферти за абонамент, то моделът с един радио модул за Вас е напълно достатъчен.

 

При наличие на 2 радио модула обаче, можете да водите 2 разговора едновременно. Например, ако сте приели обаждане и някой Ви потърси на втория номер, то можете да задържите първия и да приемете втория. Притежанието на телефон с две сим карти Ви дава възможност да имате повече от един номер с 1 апарат, което реално Ви пести средства от една страна и удобство в джобовете от друга.

За кого са подходящи те

Телефоните с две сим карти са предимно предвидени за хората, водещи активна служебна и лична комуникация. Тоест, Вие можете да притежавате 2 номера от различни оператори на едно мобилно устройство. Така например, когато сте на работа да използвате за клиентите си единия абонамент, а когато сте почивка да използвате другия за да общувате само с приятелите, познатите и семейството Ви.

На какъв търговец да се доверите

Добър вариант при избора на телефон с две сим карти е да се доверите на онлайн магазин отговарящ на следните изисквания:

  • да е специализиран в продажбата на техника и мобилни устройства;
  • да предлага гаранция на продуктите си;
  • да осигурява безплатна консултация със специалист;
  • да е дълги години на отрасловия пазар и по-големия процент от мненията в интернет за бранда да са положителни.

 

Такъв е например магазинът за техника Ardes.bg.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.