Кандидат-кметът на София Сидеров: Не се ли уморихте да ме цензурирате?

0
2785

„Откакто съм основал партия АТАКА, основните медии у нас имат два подхода: очерняне или пълно мълчание. Няма средно положение”, написа във фейсбук страницата си кандидатът за кмет на София и лидер на партията Волен Сидеров.

Той пише още: „Сега съм отново в предизборна кампания. Каква е равносметката? Държавната телевизия, на издръжка на всички нас – БНТ, ме отряза от участия за цялата кампания с неправомерно решение на своя Управителен съвет, противоречащо на Изборния кодекс и договорите между БНТ и АТАКА.
В другата монополна телевизия – Би Ти Ви, за цялата кампания нямам нито една покана за студийно участие – нито една!
В третата монополна телевизия благосклонно отпуснаха едно-единствено участие в сутрешния си блок за цялата кампания – на 21 октомври, понеделник. Имаше такава уговорка. Но бързо се поправиха. В петък, 18 октомври, ръководството на НОВА ми съобщи, че е решило да не участвам.
Интересен е синхронът между държавната и частните медии, с който ме цензурират. Да не би да се управляват от едно място?
Господин президент на Република България, госпожо председател на Народното събрание, господин министър-председател на Република България! И тримата сте по-млади от мен и не помните, че съм рискувал свободата си преди 10 ноември 1989 г., за да има в България свобода на словото, равнопоставеност на политическите сили и право на народа да се информира. Припомням ви този факт от живота си и ви питам: Добре ли ви е да сте начело на държава, в която основните медии запушват устата на един политик?”

Пресцентър на ПП Атака

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук