КАСАПНИЦА: Баща гръмна сина си и го наръга в сърцето, майката издъхна от шока

0
94
Полиция / снимка: БГНЕС

Баща от монтанското село Смоляновци уби 47-годишния си син Ангел в семейния им дом. Сигнал за зверството е получен в полицията късно вечерта във вторник, съобщиха от областната дирекция на МВР в града край река Огоста.

Униформените са били извикани около 22.30 часа, заради скандал в къщата на 72-годишния Димитър. Когато криминалистите пристигнали, те заварили сина проснат в локва кръв. До трупа му лежала мъртва 70-годишнита му майка Венета. По тялото на жената нямало видими следи от насилие. Тя била зле със здравето, имала диабет и болно сърце, но вероятно не е издържала и е починала след като видяла как съпругът й убива сина й.

Бащата също бил в шок. Той е арестуван същата вечер. Димитър е направил пълни самопризнания. Разказал, че се е скарал със сина си и в яда си е посегнал на живота му. Прострелял го е в коляното с нерегистрирана ловна пушка, след което го е пробол с нож в сърцето, от което Ангел издъхнал, уточняват от полицията.. Използваните от убиеца оръжия – самоделна пушка и нож са иззети. По случая са назначени експертизи. Образувано е досъдебно производство, което се наблюдават от Окръжната прокуратура в Монтана.

„Никога не съм допускал, че в това семейство може да се случи такава трагедия. Ангел работеше, беше малко заядлив човек, но не злоупотребяваше с алкохол и не беше с буен нрав. Бай Георги се грижеше за болната си жена и така му минаваха дните. Не знам какво е станало, но трагедията е голяма“, каза кметът на селото Пламен Личков.
Бащата – убиец е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще прецени дали ще иска постоянна мярка „задържане под стража“. Той все още не знае, че съпругата му е починала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук