Кирил Петков: Ще бием най-големите, а после – нулева корупция и стоп на кражбите

0
124

”Искам сега да знам, че с хора, на които много разчитам, сме направили най-доброто, което можем, за да постигнем това, в което вярваме. Имаше един директор в Министерството на икономиката, който каза: ”Кириле, ти си 28-ият ми министър. Но ти реши заедно с твоите колеги да направите истинска промяна. За първи път от 28 министри решихте да тръгнете срещу интереси, които не са пипани”, коментира един от съоснователите на ”Продължаваме Промяната” и бивш служебен министър на икономиката Кирил Петков пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Петков хора, които са били цял живот в системата, са видели съпротива от т.нар. „лоши герои“.

„Ако направим това, което вярваме, че ще се случи, техните бизнес модели ще изчезнат. Абсолютно сме наясно, че ще бъде коалиционен формат на правителството. Въпросът е в този формат да има 121 депутати, които имат същата визия за стъпка едно. А тя е: нулева корупция, спиране на кражбите, оптимизираме на обществения ресурс в полза на обществени неща. Не знам дали сте виждали това, което се случи в последните 4 месеца – едни огромни фирми, които получават обществени поръчки, да бъдат преглеждани внимателно от НАП. Да се говори как една ББР не трябва да дава по 150 млн. на „наши хора“, а трябва да дава на малкия и средния бизнес“, подчерта той.

Бившият икономически министър загатна, че двамата с Асен Василев ще са водачи на листи в София.

„Въпреки че съм родом от Пловдив, цял живот съм живял в София. Не само мислим, че ще се изправим срещу най-големите, а смятаме и да ги бием. И не защото искаме да се чувстваме победители за себе си, а защото вярваме, че времето на България да направи стъпка напред е дошло. Ние с него обикаляме цялата страна и нямаме специални зали. Най-голямата тема, която обсъждаме с хората, е цената на тока. Това ги интересува ужасно много. Най-важното е наистина да го решим този проблем, защото само да преразпределяме парите не е добра практика. Другият проблем, който имат, е как може да ги освободим от местните феодали. Това е един голям риск, който те виждат. Какво е да си местен феодал? Да си над закона и да си правиш каквото си искаш. И да си получаваш обществени поръчки, както и да си част от една бизнес схема, която е свързана с държавата. И третата точка, която обсъждаме с тях – как да се вдигне истинското производство на България“, посочи Кирил Петков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук