Коалиция „Справедлива България“ огласи резултатите от социологическото изследване на независимата агенция „Омега Рисърч“

0
127

На нарочна пресконференция в БТА коалиция „Справедлива България“ огласи резултатите на независимата агенция „Омега Рисърч“. Според изследването на агенцията единадесет партии и коалиции имат шанс да бъдат част от 48 Народно събрание.

Резултатите от изследването показват, че ПП „Има такъв народ“ със сигурност влиза в парламента, при това с нарастващ тренд. Шанс за влизане в парламента имат още коалиция „Справедлива България“, която печели доверието на 3,9% от избирателите и продължава да покачва резултата си. Само на една десета от процента след „Справедлива България“ се нарежда формацията на Мая Манолова, която също има нарастващ тренд.

С нарастващ и трен и шанс за влизане в парламента е и ВМРО, които отчитат резултат от 3% и също са с повишаващ се тренд.

Според „Омега Рисърч“ резултатите на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ са силно завишени от представяните досега проучвания и са съответно 20,3% за ГЕРБ и 14,1% за „Продължаваме промяната“. Въпреки активната си кампания ПП „Възраждане“ се радват на подкрепата на едва 6,3% от избирателите, като освен това в следствие на агресивната си кампания в социалните мрежи започват да бележат и сериозен спад. На границата за влизане в 48 Народно събрание с 4.00% са и от „Демократична България“, които също бележат спад в последните дни от кампанията си.

За третото място спор ще водят БСП и ДПС, които към този момент имат подкрепата съответно на 9,2% и 8,8% от избирателите. „Омега Рисърч“ обръща внимание, че вероятно ДПС ще изпревари в изборния ден БСП, тъй като очаква мощна подкрепа от вота в чужбина, който не е отчетен в изследването. От „Омега Рисърч“ са възпроизвели гласуването в изборния ден и са отчели резултатите на всички партии и коалиции с условието, че независимите представители са отчетени в национален мащаб.

Целият доклад на агенция „Омега Рисърч“ можете да видите ТУК .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук