Колтуклиева: Беновска взела пари за…. развитие на селските райони, сигнализирах ОЛАФ

0
1789

Радиото на Беновска К2, което е в София, получава пари за развитие на селските райони. Изпратихме в ОЛАФ писмо да питаме, дали това е правомерно.

Това заяви в ”Евродикоф” по Евроком шефката на 5GmediA.bg Соня Колтуклиева.

Европейските програми дават милиони на българите да развиват фабрики, заводи,селското стопанство. Всяка от тези оперативни програми имат техническа помощ. Дават се пари за медиите, за организиране на семинари и др. Те трябва да доведат до това, хората да разберат за какво става въпрос, обясни тя.

Има определени правила за медиите. Първият проблем е, че когато не се дават пари за тахническа помощ, това означава че не се усвояват европарите и те се връщат. Вторият – кому, защо и как се дават тези пари. Те са десетки милиони. Раздават се по различни начини. Мойта 5Gmedia заедно с 19 минути, Liberta.bg, Фрог нюз и др. започваме борба да открием какво стои зад всяка поръчка, каза още Колтуклиева.

Най-трудното беше да се събере информацията, която пригежават само правителството и електронните медии. Попитах премиера Борисов и вицепремиера Дончев къде са отишли парите. И оттам дойде тази история с Беновска. За радио тя е получила К-2 203 651 лева. Канал-3 за този период е получил 397 394 лева. Въпросът е – има ли медията покритие?, обясни Колтуклиева.

Нормално е, когато bTV, Нова телевизия и БНТ вземат големи пари, но милиони вземат и Канал 3 и Телевизия Европа на Георги Харизанов. Какво се прави с тези пари – дали са за купуване на бизнес или са за купуване на медиен комфорт. Това е информация, която няма как да получим през регистите, а само през МС, посочи шефката на 5Gmedia.

Източник: Фрог нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук