Корнелия Нинова: БСП внесе алтернативен бюджет в парламента и това е нашият отговор на кризата, създадена от правителството!

0
В най-тежката криза правителството на Борисов посегна на най-уязвимите хора

 

„Алтернатива има“, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова като уточни, че левицата внесе в Народното събрание алтернативен бюджет за идната година.

Нинова остро критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза то посегна на най-уязвимите хора.

„Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите – тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. „Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение – няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи – работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, уточни Нинова.

Тя отново напомни линията на БСП, че вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.

„Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт – внесохме  алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, подчерта Корнелия Нинова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.