Косово отложи с 48 часа решението за глоби за сръбски регистрационни табели

0
285

Премиерът на Косово Албин Курти e приeл да отложи с 48 часа изпълнението на решението за глоби на граждани, които не са сменили старите сръбски регистрационни табели на колите си.

В Туитър Курти написа:

„Благодаря на американския посланик Ховениер за неговата ангажираност. Приемам искането му за 48-часова отсрочка, преди да започне налагането на глоби за незаконни автомобилни номера. Щастлив съм да работя със САЩ и ЕС за намиране на решение през следващите два дни“.

Снощи и Европейският съюз предупреди властите на Сърбия и на Косово, че носят важна отговорност да не се стигне до ескалация на напрежението

След многочасови преговори снощи в Брюксел сръбският президент Александър Вучич и премиерът Албин Курти не стигнаха до споразумение. Тогава косовският премиер обясни, че не бива въпросът с пререгистрацията на колите да измества на заден план постигането на общо споразумение за нормализиране на отношенията със Сърбия, за което има договорен срок – 23 март идната година.

Президентът на Сърбия Александър Вучич призова косовските сърби ако протестират срещу косовското правителство, да го правят по мирен и демократичен начин.

„Важно е да запазим мира“, заяви Вучич

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук