Край на зимата ли? Вижте какво ни чака до средата на февруари! Климатологът Рачев със стряскаща прогноза

0
1918

„Зимата се завърна. Днес ще бъде вторият леден ден. След обяд ще се увеличи интензитета на снеговалежа. До вечерта очакваме да натрупа по-сериозна снежна покривка, но тя няма да е повече от 10-15 сантиметра“.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия климатологът Георги Рачев. „На 17 януари вече иде дъжд. Довечера късно вечерта снегът ще спре. Ще имаме 20 часа, в които няма да вали, но пък после иде дъжд. Същият ден покрай обяд вече ще имаме положителни температури 0 от 8 до 10 градуса“, каза още той. По думите му зимата, която ни уплаши, ще продължи два-три дни. Климатологът Рачев поясни още, че от всичко ще има по малко – дъжда, сняг, поледица.

„Ако до 15-ти февруари не се случи нещо изключително студено, то трябва да знаем, че зимата си е отишла“, категоричен е още той. Климатологът се оплака обаче от нещо. От сметката си за парното: „Получих сметка за парното. Тя бе за месец декември. Помислих, че това е сметката, която е трябвало да пратят на НДК“ Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук