Красен Кралев съдейства напълно на прокуратурата

0

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Подкрепяме абсолютно всички действия на прокуратурата. Това заяви пред журналисти министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Поводът за изказването е разследването на ВКП, което вече е възложено на Софийски градски съд във връзка със злоупотреби на Българската федерация по ски.

Припомняме по-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че за периода 2004-2018 г. Българската федерация по ски е получила субсидии от Министерство на младежта и спорта в размер на 40 млн. лв.

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата във връзка с препоръката на главния прокурор Сотир Цацаров към премиера Бойко Борисов да се вземат мерки спрямо договора за концесия в природен парк „Пирин“.

Министър Кралев заяви, че в министерството са „в час с въпросната проверка“.

„От март месец насам прокуратурата работи по този случай и ние сме предоставили всички документи, които са ни искани – над 16 класьора с папки и има още 100 такива. Периодът, който се разглежда, е много голям – от 2003 г. досега, така че това е огромен обем информация. Касае се до осем различни екипа на министерството“, коментира Кралев.

Министър Кралев бе категоричен, че в годините, в които неговият екип ръководи министерството, се полагат всички усилия, за да контролират максимално добре федерациите и клубовете за начина, по който се разходват средствата.

„Разбира се, ние не сме разследващ орган и нашата дейност също е проверявана. Ние подкрепяме действията на прокуратурата да се направи един такъв анализ. След като има подаден сигнал и съмнения, трябва да се стигне до края, за да може тези съмнения евентуално да отпаднат„, каза още министър Кралев.

Така за миналата година, например, са били установени нарушения в Програмата за спорт за децата в детските градини. „Веднага клубовете, при които имаше нарушения, възстановиха парите и програмата беше спряна. Така че, ние извършваме огромен обем работа за контрол на клубове и федерации“, заяви спортният министър.

По думите му има ли подобен сигнал, винаги се действа по същия начин. През годините се е стигало и до отнемане на лицензите на Българската федерация по шахмат.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК:

ВКП разследва Българската ски федерация и спортното министерство

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.