Крум Зарков влезе в битката за лидер на БСП

0
75

Поне двама ще са кандидатите за лидер на БСП. На сбирка на младежите в Плевен вчера, кандидатурата си срещу сегашния председател Корнелия Нинова обяви Крум Зарков, съобщи бТВ.

На националния съвет на младежите стана ясно, че освен досегашния председател Корнелия Нинова, ще има и нов претендент.

„Oткакто Корнелия Нинова е начело на партията, тя дава шанс на младите. Даже си спечели немалко противници от по-старата генерация на БСП , защото въведе само три мандата депутат, за да отвори възможност млади социалисти да бъдат депутати.“ Това заяви Борислав Гуцанов от БСП пред медии на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, провеждащ се в Плевен.

„Смятам, че Корнелия Нинова трябва да остане начело на БСП, но това в крайна сметка се решава от всичките членове на партията. Спомняте си, че последния път за нея гласуваха малко под 60 хиляди души и това беше единственият успешен вътрешнопартиен избор въобще за всички партии в страната“, коментира още Гуцанов.

Младежите в БСП обаче се обявиха за промяна.

„Твърдо ще бъда кандидат за председател и срещи като тази ми дават основание да считам, че това е правилното решение. Евентуално преизбиране на Корнелия Нинова за председател е равносилно на самоубийство за БСП“, смята Крум Зарков.

Преди дни пред БНР Корнелия Нинова обяви, че обмисля да се кандидатира отново. „Вероятно ще се кандидатирам и смятам, че така е честно. Ключовото тук е да има пряк избор, а не промяна в устава и конгресът да избира председател“, заяви тя. Конгресът е насрочен за другата събота. Той трябва да приеме оставката на Нинова и да насрочи прекия избор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук