Кървав атентат срещу момчето на политик от ДПС в центъра на София!

0
6572
Снимка: "Туитър" / Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com) Полиция

Българският турчин Георги Димитров-Метин, който е племенник на бившия депутат от ДПС Щерю Щерев, е бил пребит от трима мъже в центъра на София заради ненавист и омраза към чужденци.

Това пише в решението на състав на Софийския апелативен съд, оглавяван от Пламен Дацов, който потвърждава присъдите на Джоно Младенов (16 г. затвор), Момчил Милчов (15 г. затвор) и Иво Тилков (18 г. затвор).

Последният се укри от правосъдието, докато делото течеше на първа инстанция, и издирването му продължава.

 

Тримата се опитали да умъртвят Метин с удари в главата с юмруци, ритници и метална палка. На подсъдимите прокуратурата не е повдигнала обвинение за ксенофобски подбуди, а само по хулигански, отбелязват съдиите. И отчитат този факт като утежняващо обстоятелство срещу тримата. Метин, който е продавач на гевреци, е пребит на 9 ноември 2013 г. към 20 ч, когато се прибирал след работа към хостел “Вени”.

Там живеел с любимата си Минка и нейната дъщеря. Тогава хостелът е известен като приют за мигранти. Метин бил пресрещнат от нападателите си на ъгъла на столичните ул. “Цар Самуил” и “Пиротска”. Преди да го повалят на земята, тримата го попитали как се казва, поискали му да представи и лична карта, установява съдът. Метин не отговорил нищо и тогава, без да бъдат предизвикани, те се нахвърлили върху него. Налагали го, дори когато лежал в локва кръв на земята, пише Пик. Същия ден по-рано подсъдимите заедно с друг техен приятел, Николай Тодоров, пиели алкохол в ресторант до Женския пазар. След 19,30 ч 4-мата мъже тръгнали по ул. “Цар Самуил”. По пътя Тилков и Младенов подгонили няколко араби, които побягнали към хостел “Вени”. Тогава Тилков, Младенов и Милчов влезли в хостела и започнали да блъскат по вратите на стаите. Приятелят им ги изчакал на улицата. “Ти не защитавай арабите, те бият барманки и магазинерки”, казали те на хазаина на хостела.

На тази сцена има 2-ма свидетели, разпитани по делото. След като напуснали хостела, се сблъскали с прибиращия се към вкъщи Метин. Животът на българския турчин е спасен като по чудо. Той получава черепно-мозъчна травма и изпада в медикаментозна кома няколко месеца. Няма спомени за събитията преди, по време и след инцидента, казват вещи лица. Изразявал се само с прости изречения, изпълнявал елементарни инструкции. Преди нападението той е бил с умствена изостаналост. Лекарите са му поставили диагнозите органично листово разстройство (промяна в емоционално-волевата сфера) и психоорганичен синдром (нарушения в когнитивните процеси и емоционална лабилност). Тримата са осъдени да платят и общо 200 хил. лв. обезщетение на Метин за причинени болки и страдания. Последната дума по делото ще има върховният съд./bradva.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук