Летим до 4 нови дестинации от Летище София

0
1395

Летище София ще посрещне лятното разписание на полетите, което влиза в сила от 27 март 2016 г., с 4 нови директни маршрута. Самолетите ще летят от столицата директно до Аликанте, Осло(Торп), Хамбург (Любек) и Бирмингам.

През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон (Станстед).

Статистиката за месеците януари и февруари на столичното летище продължава  положителната тенденция, с която приключи изминалата година. Общият брой на преминалите пътници през двата терминала е 641 807, което е с 14% повече спрямо същия период на миналата година.

Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути.

От началото на годината 7 045 са кацналите и излетели самолети на Летище София, което е увеличение от 10% на годишна база. И тук най-голям ръст – от над 13 %, отбелязват международните редовни линии.

Канал 3 припомня, че от авиационният бранш се похвалиха, че общо 3,9 милиона души са минали през Летище София за 2015 година, вижте прогнозата им за предстоящия летен сезон – тук.

Положителна тенденция се запазва и по отношение на обслужения през летище София товаропоток, който е нараснал с 12% при обработени 2 974 тона за януари – февруари 2016 г. Увеличението се дължи на по-големите обеми, превозени с товарни самолети (22%), докато по редовните пътнически линии се запазва нивото от предходната година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук