Манолова: По-честно е Фандъкова да излезе в отпуск

0
снимка:бгнес

Стартирането на обществена поръчка за сметосъбиране година по-рано ще направи столичани и бъдещият кмет на града в заложници. Това коментира кандидат-кметът за София и бивш омбудсман – Мая Манолова, съобщи bTV.

„Разходите за сметосъбиране и почистване се увеличават всяка година, а не виждаме столицата да става по-чиста. Оправданието, което чувам от госпожа Фандъкова, че видите ли може да има съдебно обжалване, процедурата да се проточи, защото в сега действащите договори на фирмите, които в момента почистват, има клаузи, според които те продължават с почистването на столицата до окончателното избиране на нови. Така че не се задава никаква криза с боклука“, коментира още Манолова.

По-честно е Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск. Това е по-честно спрямо другите кандидати и спрямо гражданите. Воденето на кампанията от позицията на кмет не е правилното поведение, коментира кандидатът за кмет на София при внасянето на писмо за разрешение за разполагане на информационни точки и информационен център за нуждите на кампанията ѝ за нов градоначалник на столицата, съобщи „Канал 3“.

В ситуация сме, че един кандидат иска разрешение от друг кандидат, за да постави информационните материали за кампанията си, допълни Манолова. „Може би Фандъкова иска да си завърши поръчките за сметосъбирането в София. Защото договорът с фирмите изтича догодина, а процедурата за избор се провежда сега. Това ни обрича на още от същото – мръсна и прашна София“, коментира още кандидатът за столичен кмет.

По думите на Манолова парите за сметосъбиращите фирми растат, а столицата не става по-чиста. „Не виждам изпълнение на обещанието от 2016 да бъде подкрепено, стабилизирано общинското дружество за чистота. Оправданието, че, видите ли, може да има съдебно обжалване, е съшито с бели конци. В договорите, които в момента почистват, има клаузи, че те го правят до избора на други фирми“, заяви още Манолова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.