Манолова: По-честно е Фандъкова да излезе в отпуск

0
435
снимка:бгнес

Стартирането на обществена поръчка за сметосъбиране година по-рано ще направи столичани и бъдещият кмет на града в заложници. Това коментира кандидат-кметът за София и бивш омбудсман – Мая Манолова, съобщи bTV.

„Разходите за сметосъбиране и почистване се увеличават всяка година, а не виждаме столицата да става по-чиста. Оправданието, което чувам от госпожа Фандъкова, че видите ли може да има съдебно обжалване, процедурата да се проточи, защото в сега действащите договори на фирмите, които в момента почистват, има клаузи, според които те продължават с почистването на столицата до окончателното избиране на нови. Така че не се задава никаква криза с боклука“, коментира още Манолова.

По-честно е Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск. Това е по-честно спрямо другите кандидати и спрямо гражданите. Воденето на кампанията от позицията на кмет не е правилното поведение, коментира кандидатът за кмет на София при внасянето на писмо за разрешение за разполагане на информационни точки и информационен център за нуждите на кампанията ѝ за нов градоначалник на столицата, съобщи „Канал 3“.

В ситуация сме, че един кандидат иска разрешение от друг кандидат, за да постави информационните материали за кампанията си, допълни Манолова. „Може би Фандъкова иска да си завърши поръчките за сметосъбирането в София. Защото договорът с фирмите изтича догодина, а процедурата за избор се провежда сега. Това ни обрича на още от същото – мръсна и прашна София“, коментира още кандидатът за столичен кмет.

По думите на Манолова парите за сметосъбиращите фирми растат, а столицата не става по-чиста. „Не виждам изпълнение на обещанието от 2016 да бъде подкрепено, стабилизирано общинското дружество за чистота. Оправданието, че, видите ли, може да има съдебно обжалване, е съшито с бели конци. В договорите, които в момента почистват, има клаузи, че те го правят до избора на други фирми“, заяви още Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук