Марио Богданов се завърна от Сеул с добри новини за бъдещето на таекуон-до ITF

0
1283

На завършилите преговори в Южна Корея по време на Световното първенство, представителите на Таекуон-До федерация WTF и Таекуон-До ITF, постигнаха редица споразумения за влизането на Таекуон-До ITF в олимпийското семейство на Игрите в Токио през 2020 година

Както е известно от страна на ITF присъстваха президентът Проф. Ри Йонг Сон и Проф. д-р Чанг Унг – член на МОК.  Заедно с тях беше и вицепрезидентът на ITF – Марио Богданов, който е един от тримата преговарящи спортът да влезе в програмата на Олимпиадата. Лично новоизбрания президент на Република Южна Корея Мун Дже-ин прие ръководителите на неолимпийската версия, което говори за уважението и подкрепата Таекуон-До  ITF  да бъде част от Олимпиадата след три години.

„ Споразуменията, които се подписаха в Южна Корея правят голяма крачка към общата ни цел, а именно влизане на Таекуон-До  ITF  в олимпийското семейство. Преговорите не бяха лесни, но всички положиха големи усилия, за да се стигне до тук. Лично президентът на МОК Томас Бах присъства на част от срещите и даде своята подкрепа за споразуменията . Демонстрациите, които проведоха състезатели по Таекуон-До  ITF  в залата в град Муджу се радваха на огромна подкрепа от страна зрителите ,което беше чудесно да се види. Всичко ще бъде подписано между двете федерации официално през септември, когато в Северна Корея ще бъде Световното първенство по Таекуон-До  ITF”, сподели при завръщането си в България президентът на Българската федерация , вицепрезидент на Световната по Таекуон-До ITF и почетен гражданин на Благоевград Марио Богданов.

Ето и шестте точки на въпросните документи :

WTF и ITF решиха да се споразумеят за следното:

 

1.       Състезателите по Таекуон-До ITF да могат да участват на клас G турнирите, което правило дава възможност, при класиране да могат да участват и на Олимпийски игри.

2.       Състезателите по Таекуон-До ITF да могат да участват на Световни пара-Таекуон-до първенства, което автоматично им дава право да участват на пара-олимпийски игри – Токио 2020.

3.       Състезателите по Таекуон-До ITF да могат да участват на световни Таекуон-до плажни първенства по „пумсе” (форма)

4.       Двете организации ще могат да участват в тренировъчни курсове и семинари, заедно по целия свят.

5.       WTF ще изпрати демонстрационен отбор по време на световното първенство по Таекуон-До ITF, по официална покана от ITF.

6.       Двете организации WTF и ITF решиха да признават взаимно сертификатите си за черни колани.

 

Шестте точки ще бъдат официално приети на конференция по време на  Световния шампионат по Таекуон-До ITF, който ще се проведе в Пхенян от 15 до 21 септември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук