МВнР достави зад граница всички машини за гласуване

0
121

В 4 секции в чужбина обаче бюлетини няма да бъдат доставени

Въпреки денонощно полаганите усилия от МВнР, задграничните ни представителства и логистичния партньор, поради кратките срокове, далечните разстояния и трудностите, свързани с пандемията по света, само в 4 секции: 2 в Австралия – Аделаида, Бризбън; една секция в Нова Зеландия – Крайстчърч и една секция в САЩ – Сейнт Луис, щата Мисури, бюлетините няма да могат да бъдат доставени преди началото на изборния ден. Четирите секции са 0,53 на сто от общия брой секции зад граница.

Министерството на външните работи е информирало Централната избирателна комисия за тези четири секции и се очаква ЦИК да вземе решение за реда и начина, по който да се проведе изборния процес в тях.

МВнР изказва благодарност на своя логистичен партньор DHL, както и на дипломатическите и консулските ни представителства за положените в извънредната ситуация усилия бюлетините и машините да бъдат доставени навреме, така че сънародниците ни в чужбина да могат да упражнят правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември 2021 г.

Красимир Ангелов
dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук