МЕНДА СТОЯНОВА: ДЕПУТАТИТЕ СМЕ БЕЗ ЗАПЛАТИ, СЕГА ДА ВИДИМ ДАЛИ РУМЕН РАДЕВ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ СВОЯТА В ПОЛЗА НА ЛЕКАРИТЕ И СЕСТРИТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ

0
116

Радвам се, че не просто депутатите няма да получат два месеца заплати, а че тези пари ще бъдат дарени по сметката на здравното министерство, т.е. те ще отидат наистина за лекарите, за техните облекла, за тестове, за всички, които в този момент имат нужда от това.

За мен това е по-правилното решение, отколкото просто да се направи някаква икономия в бюджета. Това коментира в ефира на NOVA председателят на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова.

Когато се взема решение за депутатските заплати, обикновено към тях са вързани възнагражденията  на цялата съдебна система, на президента, на премиера, на министри, шефове на агенции и т.н.

Този път като взехме това решение, го направихме по по-особен начин, т.е. че ние ги даряваме, а не спираме тяхното начисляване, посочи тя. По този начин останалите позиции, изброени по-горе, не са засегнати от депутатското решение. Всички очакваме и президентът Румен Радев да се откаже от заплатата си, защото само с порицание не става, ние депутатите го направихме, сега да го направи и той.

/manimanibg.blogspot.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук