петък, март 29, 2024
Google search engine
дом Темата Метеоролози: „Звярът от Изтока“ носи невиждана от 30 г. люта зима

Метеоролози: „Звярът от Изтока“ носи невиждана от 30 г. люта зима

0
239

Една от зоните, която се очаква да бъде най-силно засегната от арктическия фронт, е Мидланс

Великобритания ще бъде скована от най-студената зима за последните 30 години. Синоптиците в страната предупреждават, че „Звярът от Изток“ се завръща. 

Според The Met Office „Звярът от изток“ е фраза, използвана за описание на студени и зимни условия във Великобритания в резултат на източните ветрове от близкия континент.

Когато налягането е високо в Скандинавия, Великобритания е склонна да изпитва полярна континентална въздушна маса.

Когато това се случва през зимата, студеният въздух навлиза от Евразийската суша, като довежда студените и зимни условия. Именно това пораждат „Звяра от изток“.

Синоптиците предупреждават, че се очаква замразяващ реактивен поток през Обединеното кралство през януари. След като навлезе, в страната ще бъде скована от минусови температури за седмици.

Една от зоните, която се очаква да бъде най-силно засегната от арктическия фронт, е Мидланс.

Екип от учени, воден от Марк Сондърс, професор по климатично прогнозиране в Университетския колеж Лондон, заяви пред The ​​Sunday Times:

„Това означава, че средната температура през януари-февруари 2020 г. ще е като за най-студената зима от 2013 г. насам. А през януари – февруари температурите ще са най-ниски за страната през последните 30 години“, предупреждават метеоролози.

Звярът от Изтока, който удари през февруари миналата година, се прояви с виелици и температури от -14C, регистрирани в различни части на Шотландия.

Междувременно в Глостършир паднаха 22 инча сняг.

Тежкото време отне живота на 17 души, сред които и седемгодишно момиче.

Прогнозите са в пълен контраст с лятото на Обединеното кралство, което се оказа необичайно горещо за страната.

Анализаторите от Met Office отбелязаха температури от 38,7С в Кеймбридж.

Синоптикът Брайън Гейз заяви: „Моделите за компютърни прогнози сочат, че следващите три месеца ще са едни от най-топлите в момента. Циганското лято се очаква да започне след седмица с температури от 26 градуса“, допълва той.

Метеоролозите са притеснени и от движението на смъртоносният ураган Дориан, който удари Бахамите. Очаква се той да се слее с тропическата буря Габриел и да премине през Великобритания в следващите дни със 70mph вятър и проливен дъжд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук