Министърът на културата с първи коментар след видеото от кабинета

0
221

Атанас Атанасов направи изявление

Министърът на културата Атанас Атанасов с първи коментар след видеото от кабинета, което предизвика множество реакции.

„Първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца на обществено внимание темата „Култура” е отново на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата култура да е на дневен ред в нашето общество – готов съм”, обяснява той.

Атанасов уточнява, че в петък Министерството на културата е произвело голяма новина – 30,4 млн. лева за Национален фонд „Култура” отворени за кандидатстване. По думите му обаче тази тема е привлякла само 12 споделяния във Facebook.

Министърът на културата продължава с направеното през изминалите 100 дни управление. Отчита 100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино. 30 млн. за Национален фонд „Култура”.12 млн. за българските музеи, „въпреки лъжите на опозицията”.

„Нови конкурси за директори на културните институти. Налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работата по Норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 млн. извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народния театър”, уточнява Атанасов.

Той обещава всяка седмица да споделя по едно видео.

nova.bg

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук