Мистерия: Черепите на извънземни, открити в Перу, не дават мира на експертите СНИМКИ

0
354

Според някои специалисти, те принадлежат на пришълци, живели на Земята преди хиляди години

Информацията за мистериозната находка в Перу отдавна е известна по целия свят, но продължава да вълнува много изследователи, ставайки вирусна в социалните мрежи. 

Представените фотографии показват удължени черепи, които според изследователите са принадлежали на представители на извънземни цивилизации.

В публикация във Facebook са публикувани фотографиите на удължените черепи, намерени при разкопки през миналия век. Според някои уфолози те принадлежат на извънземни, живели на Земята преди хиляди години.

Според информацията в американските издания, когато публикацията с черепите е получила много внимание, тя е премахната без причина. Някои експерти обаче твърдят, че характеристиките, които тези черепи притежават, може да принадлежат на извънземни.

Загадъчните черепи са открити през 20-те години на миналия век от археолога Хулио Тельо в района на Паракас в Перу. Те имат доста странна дължина и конусовиден череп, а формата на очните кухини е различна от тази на хората.

Професорът по антропология Мелиса С. Мърфи обаче не се е съгласила с това, че очните кухини имат нечовешката форма.

„Те са нормални и са разположени идеално в рамките на диапазона на човешките вариации“, казала е специалистката.

От друга страна, по отношение на необичайната форма на черепите, Мърфи е обяснила, че в Перу са използвани много дебели превръзки от плат, които могат да деформират формата на черепите. Според нея това е бил културен обряд, който е провеждан в течение на много години.

Известно е, че Тельо е открил около триста от тези черепи, които са били на около 3000 години. Направен е ДНК анализ на един от черепите, след което експертът Брайън Фостър е съобщил резултатите.

Според думите на Фостър, анализът открива митохондриална ДНК с неизвестна мутация, която не може да бъде срещната при нито един човек, примат или животно. Експертът счита, че става дума за ново човекоподобно същество, много бегло напомнящо на Homo sapiens.

Фостър смята, че резултатите от проведената работа не се вписват в хода на нашата еволюция. Хората с такива черепи имат значителни биологични различия и е малко вероятно те някога да са се кръстосвали с хора.

Възникват съвсем логични въпроси, на които все още няма отговор: Кои всъщност са тези древни същества? Могат ли да бъдат свързани с представители на извънземни цивилизации? Ако това са хора, тогава откъде древните хора са получили традицията да деформират черепа?

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук