МС: АПИ е прекратила всички нови обществени поръчки за ремонт и поддръжка на пътищата

0
98

АПИ едностранно е прекратила всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Причината, посочена от АПИ, е „пропуски в документацията за участие“, предложена от самата АПИ. “Обществените поръчки бяха обявени през април 2022 г. с цел да заместят съществуващите договори, по които са установени порочни строителни практики и които са предмет на проверка от компетентните органи”, се казва в съобщението.

С решенията си АПИ на практика поставя изпълнителната власт в невъзможност да възложи по прозрачен начин ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, включително през предстоящия зимен сезон.

По темата ще бъде даден брифинга в Министерски съвет в сряда, на който ще участват зам.-министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук