Над 20 хиляди жалби постъпили при Мая Манолова, откакто встъпила в длъжност

0
68

Най 20 000 жалби са постъпили в институцията от момента в стъпването ми в длъжност в края на октомври 2015 г., което е два пъти повече от броя жалби за същия период в предходни години. Това каза пред Фокус омбудсманът на Република България Мая Манолова по повод 2-годишнината от избирането й за обществен защитник. Според нея това означава, че хората имат проблеми и разчитат, че омбудсманът е институцията, която може да им помогне да ги решат.

„Най-големият ми успех като омбудсман е това, че промених мнението за институцията. От очакване на хората, че това е институция, в която могат да се оплачат, да ги изслушат, но не могат да им помогнат, в очакване, че това е институция, която действа активно и реално решава техните проблеми“, посочи Манолова. По думите ѝ институцията на омбудсмана не е просто „арменският поп“, тя е на 100% на страната на гражданите и ги подкрепя в каузите за справедливост и срещу произвола на институциите.

„Институцията става все по-разпознаваема и очакванията да подкрепи хората в една или друга кауза, за един или друг проблем. За това говори и увеличеният брой жалби“, коментира тя.

„Даже и в случаите, в които хората се обръщат към нас по въпрос, който е извън нашите компетенции и правомощия, се опитваме да помогнем със съвет, с подкрепа, с внимание“, допълни омбудсманът. Според нея, от институцията на омбудсмана се опитват да отговарят по най-бързия начин и най-ефективно за всеки гражданин, която я потърси.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.