Нахапана от кучета взeма 10 000 лв. обезщетение

0
1150

10 000 лв. обезщетение ще получи жена, нахапана от шест кучета. Тримата стопани на оставените без надзор животни бяха осъдени от Районния съд в Благоевград.

Братята Кирил и Стоил Х, и техният роднина Георги, са освободени от наказателна отговорност и им е наложено административно наказание глоба от 1000 лева на всеки.

Инцидентът е станал преди 2 години в село Железница, община Симитли. В махала Хаджийска  в селото тримата имали стадо кози и овце, което било охранявано от шест кучета.

На 25 април В. М. отишла на вилата си, когато шестте кучета я издебнали в гръб и й се нахвърлили. Повалили я на земята и започнали да я хапят. С големи усилия тя успяла да им избяга и да се прибере във вилата си.

Жената се обадила на брат си, който пристигнал и я заварил цялата окървавена. Тя била настанена за лечение в болницата в Благоевград с дълбоки рани по краката и ръцете.

Районният съд осъди стопаните на кучетата, защото прецени, че те не са положили достатъчно грижи да озаптят агресивните животни и са ги оставили без надзор./дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук