На „Тракия“ е ад: Верижно меле предизвика километрична тапа СНИМКИ

0
171

Инцидентът е станал на 156 км в посока столицата, а трафикът е изключително натоварен поради ред причини и това допълнително усложнява създалата се ситуация

Задръстване с дължина от поне 5-6 километра на АМ „Тракия“ малко след Чирпан в посока София се е образувало заради лека катастрофа между два автомобила, съобщават за „Флагман“ хора, които в момента се намират в задръстването.

Блокирани са и двете платна. Инцидентът е станал на 156 км в посока столицата, а трафикът е изключително натоварен поради ред причини и това допълнително усложнява създалата се ситуация.

 

Очевидци разказват, че към мястото пътуват линейки, предава пловдив24.

Термометърът в момента показва, че в този участък на аутобана температурите са над 30 градуса, а буквално стотици автомобили са блокирани под жаркото слънце и не могат дори да отбият, защото обходните маршрути са след мястото на инцидента.

В неделния ден, който е краят на един от последните уикенди преди края на лятото, в следобедните часове не се прибират само летовници, плажували на Българското черноморие, но и тези, които се връщат от Гърция и Турция. В задръстването има и няколко десетки тежкотоварни камиони, а за изключително засиления трафик днес допринася и прибирането на т.нар. „гастарбайтери“ към Европа, чиито път минава в повечето случаи именно през АМ „Тракия“.

На мястото на инцидента има екипи на полицията, които оглеждат местопроизшествието и опитват да направят всичко по силите си да освободят платното възможно най-бързо.

Междувременно обаче всички прибиращи се днес към вътрешността на страната се съветват да изчакат преди да тръгнат в посока София, а ако вече са тръгнали, да отбият встрани от аутобана и да изчакат, поне докато едно от платната на АМ „Тракия“ край км 156 е освободено.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук