Невероятните истории на пет деца, които помнят предишните си животи

0
131

Вярването, че душата е безсмъртна, е близко до всяка религия по света. Някои религии поставят идеята за вечен живот в центъра на своето учение като всичко останало е просто последствие на това схващане (Будизъм). Например селекцията на новия Далай Лама става след смъртта на предишния и всички кандидати са деца. Детето, което може да познае обектите и вещите, принадлежали на починалия духовен водач се избира за негов наследник. Възкресение в най-чиста форма, пише megavselena.

Будистите не са единствените, които вярват в безкрайния цикъл на живот и смърт, всъщност подобни вярвания има на всеки континент.

В последните стотина години много психиатри са изследвали феномена на хора, помнещи факти от предишния си живот. В своите проучвания те са установили, че най-често това се случва при деца на възраст между 3 и 7 години. Интересното е, че повечето деца забравят тези спомени в същия период, в който повечето от нас забравят най-ранните си детски спомени – около времето на навършване на 6-7 години.

Ето някои изследвания, които може би доказват, че „предишни животи и възкресение“ са нещо повече от религиозни истории.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.