Невероятните истории на пет деца, които помнят предишните си животи

0
234

Вярването, че душата е безсмъртна, е близко до всяка религия по света. Някои религии поставят идеята за вечен живот в центъра на своето учение като всичко останало е просто последствие на това схващане (Будизъм). Например селекцията на новия Далай Лама става след смъртта на предишния и всички кандидати са деца. Детето, което може да познае обектите и вещите, принадлежали на починалия духовен водач се избира за негов наследник. Възкресение в най-чиста форма, пише megavselena.

Будистите не са единствените, които вярват в безкрайния цикъл на живот и смърт, всъщност подобни вярвания има на всеки континент.

В последните стотина години много психиатри са изследвали феномена на хора, помнещи факти от предишния си живот. В своите проучвания те са установили, че най-често това се случва при деца на възраст между 3 и 7 години. Интересното е, че повечето деца забравят тези спомени в същия период, в който повечето от нас забравят най-ранните си детски спомени – около времето на навършване на 6-7 години.

Ето някои изследвания, които може би доказват, че „предишни животи и възкресение“ са нещо повече от религиозни истории.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук