Недялко Недялков за Бойко Борисов (Интервю)

0
1585

Асен Йорданов, създател и собственик на сайта „Биволъ” ви е брат. Двамата сте много противоположни личности. Говорите ли си?
Да, естествено. Това, че имаме различни възгледи за политика или пък различна редакционна политика в медиите, не означава, че не изпитваме уважение и обич. Времето отсява истинските неща от преходните. Пък и кръвта вода не става! Не може някакви преходни боричкания да раздалечават братя, роднини и близки хора, хора, които са свързани по различен начин. Нас не ни свързва Борисов или Цветан Василев. Нас ни свързва кръвта. Какво значение имат тези преходни хора, които ще си отидат в един момент?! Хората си остават близки! Така мисля. Надявам се поне да е така!
– Вие сте достатъчно отворен медийно, за да знаете, че неговият образ е на един от най-отявлените критици на Борисов и Борисовщината, докато вие пък сте един от най-отявлените му защитници.
Това, може би, изглежда в този момент така. Ако си спомняте, до преди няколко години аз също имах изключително крайно негативно отношение към първото правителство на Борисов. Не съм го крил и във всичките ми издания тази опозиционна линия се е прокарвала. В момента така изглежда, може би, в този момент. В крайна сметка, нашият живот и нашата кариера се градят от серия от събития. Не само това, което се случва в момента, е, така да се каже, адекватно към реалността. Това е сега.
Навремето, докато бяхте съсобственик в „Уикенд”, Боко Тиквата редовно фигурираше там, бременната любовница на Цветанов…
Нямам спомен да е наричан Боко Тиквата в нашите издания Бойко Борисов, но сме имали безкрайно много, меко казано, несъгласия с политиката на първия му кабинет. Факт. Това е така. В момента това, което изглежда, може би изглежда така, но зад тази фасада има по-дълбинни пластове, които също са важни.
А именно?
Именно какво ме питате? Защо изглежда, че съм някакъв хвалител или апологет на премиера?
Не просто апологет, а пиколо на премиера.
А защо пиколо?
– Защото си готов и си мяташ и критикуваш всеки, който се захапва премиера…
Не е така… Нямам никакви отношения с премиера, не се чувам с него, не се виждам… Аз нямам ангажимент към него, ангажиментът е към моите читатели, или по някакъв начин да канализирам общественото мнение в посока по-различна от тази, която конюнктурата прокарва… Аз не го идеализирам Бойко Борисов. Това е единственият политик в България, който реално стъпва на земята си и реално стъпващ на някакъв рейтинг. ГЕРБ това е Бойко Борисов. Тя управлява. В близките години ще е така, мисля, че си съгласен.
– Тук не съм съгласен…
…Моят опит е Бойко Борисов да управлява автентично и сам, според собствените си разбирания, според разбиранията на тези, които са му гласували доверието си… Моята битка е да опазя ГЕРБ от тези хора в името на някакъв национален интерес, за това го правя…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук