Не е за вярване! София е в топ 3 в света за луксозен туризъм

0
49

Българската столица е на трето място на Стария континент по отношение на възможностите за луксозен уелнес туризъм, непосредствено след Барселона и Цюрих, сочи проучване на компанията „Оу Ви Оу нетуърк“ (OVO Network), която управлява онлайн портал за отдаване под наем на недвижими имоти.

В класацията се отчита наличието на ресторанти със звезди „Мишлен“, на хотели с категория „5 звезди“ и луксозни спа центрове, съотнесени към броя на туристите, които ги посещават, както и нивото на „сигурност и лукс“ в градовете, определяни като най-популярни туристически дестинации. На тази база са селектирани най-елитните ваканционни дестинации за 2023 г., съобщава БНР.

Данните от изследването показват, че София се гордее с впечатляващите 83 спа центъра с 4 и повече звезди, което означава, че на 1 милион туристи се падат по 60 луксозни спа центъра. Според авторите на проучването това е повече от два пъти над средното равнище за включените градове.

(Снимката е илюстративна)

София също така е една от най-желаните дестинации за луксозен престой. Българската столица заема 10-о място в класацията на онлайн търсачката „Гугъл“ за дестинация, която се асоциира при търсене на информация, свързана с лукса. Освен това в София има 12 хотела с категория „5 звезди“, сочи проучването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук