Нинова: ГЕРБ и ДПС отново дръпнаха ИТН

0
207

Снимка: БГНЕС

Разкри подробности за преговорите

„Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията или да върнем мандата.

Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, но ще опитаме до последно какво може да се направи. В сряда ще имаме повече яснота“, заяви вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова.
Тя подчерта, че условията и заплахите от страна на ГЕРБ и ДПС са неприемливи.

„Водени от грижи за ситуацията с КЕВР, например, водим разговори за задържане на мандата, за да се решат тези въпроси за хората. След Националния съвет ще се съберем с партньорите от трите партии… Не сме водили разговори с ИТН дали са съгласни за забавяне на мандата, след като Слави Трифонов обяви, че оттегля партията от преговорите за правителство“, каза още Нинова пред БНР.

Нинова отново посочи, че основната цел е борба с корупцията, смяна на старото, нови правила, правова държава.

„Може би това счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ видяха, че има шанс да изберем КПКОНПИ, Бойко Рашков, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново“ смята лидерът на левицата.

„По време на преговорите за съставяне на правителството ние си говорихме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, изчислявахме колко ще ни струват безплатни учебници, как да направим антикорупционното законодателство, да започнем преговори с доставчици на газ. Какво си говорят по централите, в парламентарните групи, не можем да носим отговорност. Ние носим отговорност за преговорите за съставяне на правителство… По време на важните срещи ИТН бяха коректен преговарящ по програмата. Какви отношения имат с ДБ и с „Продължаваме промяната“ извън това, не мога да знам. Но колегите очевидно бързат, говорят си за министри, преди да приключим програмата. Не го намирам за коректно“, коментира тя.

Росен Стойчев

dnes.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук