Нинова приветства решението на КС за Истанбулската конвенция

0
4213

Лидерът на БСП Корнелия Нинова приветства решението на Конституционния съд на Р. България, с което обяви Истанбулската конвенция за противоречаща на основния закон.

Нинова е щастлива, че разумът и правото са победили чуждите интереси и послушанието на министър-председателя Бойко Борисов в частта за третия пол в конвенцията.

Нинова коментира положителните становища на външния министър Екатерина Захариева и на министъра правосъдието Цецка ЦачеваТехните позитивни позиции показвали явната позиция на целия кабинет.

„Поздравявам КС за това решение и всички българи и български институции, които като един застанахме срещу подмяната на българските национални ценности с една чужда на нашето общество и семейство идеология“, подчерта червеният водач.

Нинова посочи още, че БСП е била подложена на редица удари от свои и чужди и припомни как от ПЕС заплашиха столетницата да бъде изключена от партията на евролевите.

„Чуждите ни наричаха антиевропейци, националисти, фашисти“, отчете тя.

Вътре в червените редици също е имало хора, които са били за подкрепа на конвенцията.

Дори омбудсманът и вицепрезидентът също са подкрепили документа.

„Смятам, че това е победа на българския народ в защита на своята идентичност, в защита на националните си и семейни ценности“, категорична бе Корнелия Нинова.

Иначе червените са за защита на жертвите на насилие, но защитата трябвало да става с националното законодателство. Тя припомни законодателните изменения на левицата в сферата на защита на жертвите на насилие и увери, че и през следващия сезон партията ще продължи тези инициативи в НС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук