Нинова с шокиращо разкритие за Радев

0
263

Новите избори и служебния кабинет са най-лошият избор за България, смята лидерката на БСП

Държавите, които купуват оръжие от нас предоставят документ, че го купуват за себе си, от там нататък дали отиват в Украйна ние не знаем. Докато това правителство остава, докато сме там ще изпълняваме решението на НС, че оръжия и боеприпаси за Украйна няма да се изпращат.

Това заяви в ефира на БНТ председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Във френското предложение имаше добри неща, но имаше и лоши. То се позовава на двустранен протокол. Ние не можем да разчитаме само на едни добри намерения. Няма подписан двустранен протокол. Македонците казаха – ние това няма да го подпишем.“, обясни тя.

„Темата Македония беше грубо експлоатирана. Първо я ползваха ИТН, които напуснаха заради пари и постове, а го опаковаха като Македония. Другата партия, която го направи е ГЕРБ.“, каза Нинова.

„БСП сме чисти и ясни. Ние през цялото време бяхме чисти и лоялни. Ние имаме предимство, че преди 6 години започнахме голяма битка вътре в БСП. Днес ние сме партията, която е приключила със зависимостите вътре в себе си. Вече няма кой да ни се обади да ни каже как да гласуваме в зала.“, категорична е тя.

„Президентът Радев и Йотова започнаха да атакуват правителството още в началото. Търсех логика защо го прави. Моето мнение е, че президентската институция му е малка, а той иска власт. На него служебните кабинети му се усладиха. В много случаи не беше обективна атаката им.

Президентът искаше да бъде скритият премиер, но не стана така.“, смята лидерът на БСП.

„Новите избори и служебния кабинет са най-лошият избор за България. Чака ни тежка есен и тежка зима. Трябват ни действащи институции. Ние от БСП имаме план какво трябва да се направи. Не можем да останем пенсионерите без пенсии, земеделците, семействата и децата без подкрепа.“, заключи тя.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук