Нинова убедена: От БСП зависи дали ще има правителство

0
102

От БСП ще зависи съставянето на следващия кабинет, убедена е червената шефка Корнелия Нинова

Пред Нова телевизия тя допълни, че това се дължи на факта, че пет години са били последователна опозиция.

„В 46-ия парламент показахме стабилност, сигурност, диалогичност, разумни решения, подадохме на всички ръка. В момента БСП в себе си обединява промяната, но и сигурност, стабилност и предвидимост, която сме доказали. Това е ценното на нашата коалиция“, категоричен е лидерът на столетницата.

„Причините са принципни – държавнически. От уважение към народа. На 14 трябва да видим как ще ни подредят. Втората причина е от омраза към задкулисието. Няма да разговаряме с никого задкулисно и тайно“, обясни Нинова и беше категорична, че не се е срещала с Бойко Борисов.

Коментар дойде и по казуса с машините за гласуване. „Част от машините за гласуване очевидно не е внесена по правилата. ЦИК казва, че не знае за тези устройства, те са извън този договор. Докато гадаем, ЦИК казва, че нищо не знае, „Сиела“ се обърка в обясненията си. Първо каза, че са Грузия и Албания, след това за резервни части. Въпроси има и към НАП и „Митниците“, уточни тя.

Нинова направи коментар и за това дали машините ще се използват за ремонт на повредени устройства. „Аз съм юрист и чета закони. В Изборния кодекс пише така – „Ако машина се повреди, се минава на хартия”. Не се сменя, не се подменят резервните части в деня на изборите. На 11 юли във Велико Търново се случи точно така”, каза още лидерът на БСП.

Решението на казуса с машините, по думите ѝ е в две посоки. Първо – отговорните институции, а не фирмата или някой друг – да посочат фактите. И второто – да се броят контролните разписки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук