Новини за пострадалите в самолетния инцидент край Русе

0
2954

По непотвърдена информация единият от пострадалите е от Велико Търново, а другият – от Горна Оряховица

Единият от пострадалите от самолетната катастрофа край село Бъзън е с травма на главата. Той ще остане под лекарско наблюдение в неврохирургията на русенската болница, съобщава kiss13.net.

Другият пострадал се е разминал само с травма на ръката. И двамата са без опасност за живота. По данни на bTV, единият пострадал е на 52 г., а другият – на 41 г.

Сигнал за инцидента е постъпил малко след 13:00 часа.

По непотвърдена все още информация, единият от пострадалите е от Велико Търново, а другият – от Горна Оряховица. На мястото на инцидента са били изпратени и екипи на полицията и пожарната. По данни на Нова телевизия, две ултралеки машини са решили да кацнат на малкото летище, но не са уведомили собственика на аеропорта. Единият от тях, с двама човека екипаж, каца успешно. Другият обаче излиза от пистата  и се забива в дървета около нея заради силния вятър.

И в двата самолета са били по двама човека, всички българи. Този тип полети, според собственика на летището, не са туристически, правят се с цел забавление.

Летателният апарат е бил управляван от младеж, който има около 150 часа във въздуха. Пилотът на другия е с около 1000 часа и може би именно значително по-големият опит е предотвратил падането и на втория.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук