Ново разхлабване на мерките от днес

0
2709

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ресторанти, барове и кафенета вече няма да са с ограничено работно време до 23 часа

Ново разхлабване на мерките влиза в сила от днес, съгласно заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Ресторанти, барове и кафенета вече няма да са с ограничено работно време до 23 часа. От днес хранителните магазини вече не са задължени да осигуряват „зелен коридор“ за пазаруване за възрастните хора от 8:30 до 10:30ч.

В същото време се засилва контролът за влизане у нас за пътуващите от определени страни. От днес се забранява влизането от Индия, Бангладеш, Бразилия и страни от Африка, включително Занзибар. Мярката не важи за българите, за които обаче ще има задължителна 10-дневна карантина.

Всички други лица, които влизат на територията на Република България, независимо от тяхното гражданство и от държавата, от която пристигат, се допускат у нас при представянето на документ за ваксинация, отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест за Ковид-19 или документ за преболедуване на вируса.

В случай че не представят документ от изброените по-горе, подлежат на 10-дневна карантина след пристигането си в страната.

Петя Славова

dnes.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук