Норвегия отменя карантината за неваксинирани пътници

0
73

Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в Норвегия.

Мярката влиза в сила в 00:00 ч. на 26 януари 2022 г., съобщиха от Дирекция „Пресцентър“ на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Осло, гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на 26 януари 2022 г.

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус.

За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.
При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук