Обитател на дома за стари хора запалил умишлено пожара Прочети още на: https

0
233

Снимка: БГНЕС

При инцидента загинаха четирима души, 20 са евакуирани

Четирима загинали и 20 евакуирани след пожар в дом за стари хора във Варна. Това е равносметката след пожара, пламнал минути преди 0.3.00 часа през нощта в дома „Свети Георги“, а извършителят е настанен в психиатрията, предаде БГНЕС.

Пожарът е обхванал само една стая и не се е разпространил в целия дом, който се намира близо до болница „Св. Марина“. Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома. През нощта служители на дома са се опитали да гасят с подръчни средства.

Общият капацитет на социалното заведение е 90 човека. В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията.

Полицията води разследване.

На брифинг от прокуратурата съобщиха, че има заподозрян, който е обитател на дома и който вече е настанен в психиатрията за изясняване на неговото психическо състояние. Извършва се аутопсия на четирите тела.

Предполагаемата причина за пожара е човешка дейност – неправилно боравене с открит огън вътре в стаята, но не се изключват и останалите версии.

БГНЕС припомня, че това е втори инцидент с възникнал пожар в дом за стари хора в последните шест месеца във Варненска област.

През ноември миналата година 9 обитателите на дом за стари хора в село Рояк загинаха сред пламъците, обхванали дома.

Петя Славова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук