Отнемат лиценза и на „Еврофутбол“!

0
602

Примката около хазарта в България се затяга още.

Лицензът на „Еврофутбол“ ООД ще бъде отнет днес от Държавната комисия по хазарта, съобщиха от компанията. Заседанието и е от 11 часа и има само на две точки, отнасящи се до лиценза на „Еврофутбол“.

От „Еврофутбол“ са посочват, че с решението ще бъдат затворени 800 пункта, в които работят 2300 души, а над 100 търговски партньори ще останат без приходи от залаганията.

Обвиненията към компанията са за нарушение, което е аналогично като това към Националната лотария – че държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота.

Предполагаемите загуби за бюджета от това са над 300 милиона лева.

Публикуваме част от съобщението на „Еврофутбол“ ООД, пълният текст вижте ТУК.

 

След близо 27 години съществуване ще бъде принудително унищожен първият лицензиран частен хазартен оператор в България… Отново българско предприятие ще бъде насилствено фалирано от управляващите, а хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро.

В условията на извънредно положение, продиктувано от глобалната пандемия по повод Коронавируса (COVID-19), днес, на 25.03.2020 г., ще се проведе заседание на Държавната комисия по хазарта с единствена точка в дневния ред по отнемане на двата лиценза за организиране на хазартни игри на „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД.

Какво означава отнемането на лицензите на „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД?

1. Ще бъдат унищожени източниците на доходи на близо 800 директни търговски партньори /букмейкърски пунктове/ на „ЕВРОФУТБОЛ“, които се стопанисват от самостоятелни юридически лица в цялата страна и са малък семеен бизнес;

2. Над 2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите на „ЕВРОФУТБОЛ“, насилствено ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безработни;

3. Повече от 100 търговски партньори на „ЕВРОФУТБОЛ“ ще загубят източник на приходи;

4. Българският държавен бюджет ще бъде лишен от милиони левове ежемесечни приходи, коит

News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук