От болницата в Сегед дойдоха добри вести за българите, пострадали в кървавата катастрофа в Унгария

0
1291
Българката, която беше в критично състояние след тежката верижна катастрофа в Унгария, вече е стабилна. Това съобщи консулът ни в Будапеща Румяна Йорданова от болницата в Сегед.

Пациентката все още не е контактна, тъй като е под въздействието на медикаменти. Още двама българи са в травматологията на същата болница.

При инцидента, в който участваха седем превозни средства, пострадаха 39 души, 12 от които – българи. Загина и българска гражданка.

„Вчера и днес сутринта разговарях с още една пострадала, тя се чувства добре, състоянието й е стабилно, но е с помощен апарат за дишане. Надявам се до края на деня да осъществя контакт с всички“, каза консулът пред bTV.

„По данни на болницата в Сегед там са настанени девет българи, но все още уточняваме списъка“, каза Йорданова.

Вчера с помощта на Министерството на вътрешните работи по списъка, който ми беше предоставен от унгарската полиция, беше установена самоличността на седем български граждани. За още четирима, които са в списъка на болницата и полицията, в момента се опитваме да установим точните данни, тъй като имената са записани грешно или непълно.

Уведомени са 2/3 от близките на пострадалите. За четирима от хората в списъка няма обаждания от близки, отчете консулът. Появила се е информация обаче за още една жена, която не в списъка на унгарските власти./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук