От МВР немогат да повярват! След референдума в Турция на българската граница се случи най-неочакваното!

0
3793

Проведеният миналата неделя референдум в Турция доведе до най-ниския миграционен натиск по българо-турската граница от години насам, сочат данните на МВР.

Засилените мерки за сигурност, които турските власти взеха месец преди гласуването, изразяващи се в разполагането на полицейски и военни части по границата, доведоха до запазване на тенденцията за спад на миграционния натиск и през март.

За периода 14-20 април българските власти са установили общо 38 незаконно пребиваващи чужденци, от които 12 са хванати на българо-турската граница, а 26 във вътрешността на страната. За същия период от страната са изведени 19 лица. Към момента у нас има общо около 3500 чужденци – бежанци и мигранти, пише Пик.

Данните към 20 април сочат, че общо задържани от началото на 2017 г. нелегално влезли у нас са 832 чужденци, а 866 лица са изведени от България. За разлика от предишните 3-4 години, когато през март се забелязваше увеличение на миграционния натиск и заради затоплянето на времето, тази година данните на МВР показват, че общо установените незаконно пребиваващи чужденци в страната за месеца са били 294.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук