От правосъдието с подробности за българчетата от “къщата на ужасите“ в САЩ

0
149

Процедурата по осиновяване на двете деца е стартирала през м. май 2011 г. по реда на специалните мерки за осиновяване и е приключила през м. ноември 2011 г. с решение на Софийския градски съд. Става въпрос за две близначки, които към момента на осиновяването са били на 7-годишна възраст, като едното от децата е със специални нужди. Не са регистрирани сигнали преди появата на информацията, че осиновените българчета в САЩ са били малтретирани.

Това обяви на пресконференция директорът на Дирекция “Международна правна закрила на детето и международни осиновявания“ в Министерство на правосъдието Милена Първанова във връзка с казуса с двете осиновени българчета от американска двойка в градчето Съмървил, щата Мисури в САЩ, предаде репортер на Novini.bg

,,От раждането им до тяхното осиновяване децата са били отглеждани в специализирани институции в страната“, посочи тя.

Първанова информира още, че мъжът е бил с висше образование и е работил в сферата на информационните технологии, докато майката е била домакиня. Двамата са имали четири биологични деца.

,,Според нашето законодателство и повечето законодателства в рамките на двугодишен период на всеки шест месеца Министерството на правосъдието изисква подробен доклад за състоянието и развитието на осиновените деца. Според този доклад децата са се вписвали добре в живота на семейството. Имало много прегръдки и усмивки“, допълни Първанова.

,,Социалният работник е установил привързаност от страна на родителите спрямо децата. Той е бил уверен, че те имат добро и сигурно бъдеще пред себе си с това семейство. В момента момичетата са настанени на специално място и се намират в добро здравословно състояние“, сподели още Милена Първанова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.