От „Спешна помощ“ с горещи разкрития пред БЛИЦ за касапницата край Своге, направили са нещо невъзможно…

0
1530

Лекарите от Спешна помощ са действали наистина геройски след касапницата с автобус и три коли край Своге, отнела живота на 16 души. Това разкри говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред БЛИЦ.

Тя опроверга изнесената от „очевидци“ информация, че линейките са се забавили и са дошли едва след 50 минути.

„От подаването на сигнала до пристигането им на мястото на трагедията са изминали 30 минути. Това все пак е път и е необходимо време за координиране. Тези хора са действали наистина геройски, извън границите на човешките възможности“, разкрива Катя Сунгарска.

В спасителната акция са били включени 15 линейки, цялата операция е била координирана лично от шефа на Схешна помощ д-р Георги Гелев. Той е координирал екипите на четири болници в София, където са били извозвани ранените.

„Над 40 души от Спешна помощ са отишли на място, за да окажат помощ на ранените. Това е огромен ресурс. Много от тези 30 души, които са били ранени, са реанимирани още на място и така животът им е бил спасен. За съжаление лекарите не са могли да помогнат на другите двама ранени, които са починали в линейките на път за болницата. Пораженията от катастрофата са били прекалено тежки и те са издъхнали, независимо от усилията на лекарските екипи“, разкрива още Катя Сунгарска.

Неописуемата трагедия се разигра днес малко след 17:00 часа. Препълнен автобус е излязъл от пътя, помел е четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. По първоначална информация автобусът на фирма „Мобилус-5“ е бил обхванат от пламъци. Загинали са 17 души, 30 са ранени.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук