От „Спешна помощ“ с горещи разкрития пред БЛИЦ за касапницата край Своге, направили са нещо невъзможно…

0

Лекарите от Спешна помощ са действали наистина геройски след касапницата с автобус и три коли край Своге, отнела живота на 16 души. Това разкри говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред БЛИЦ.

Тя опроверга изнесената от „очевидци“ информация, че линейките са се забавили и са дошли едва след 50 минути.

„От подаването на сигнала до пристигането им на мястото на трагедията са изминали 30 минути. Това все пак е път и е необходимо време за координиране. Тези хора са действали наистина геройски, извън границите на човешките възможности“, разкрива Катя Сунгарска.

В спасителната акция са били включени 15 линейки, цялата операция е била координирана лично от шефа на Схешна помощ д-р Георги Гелев. Той е координирал екипите на четири болници в София, където са били извозвани ранените.

„Над 40 души от Спешна помощ са отишли на място, за да окажат помощ на ранените. Това е огромен ресурс. Много от тези 30 души, които са били ранени, са реанимирани още на място и така животът им е бил спасен. За съжаление лекарите не са могли да помогнат на другите двама ранени, които са починали в линейките на път за болницата. Пораженията от катастрофата са били прекалено тежки и те са издъхнали, независимо от усилията на лекарските екипи“, разкрива още Катя Сунгарска.

Неописуемата трагедия се разигра днес малко след 17:00 часа. Препълнен автобус е излязъл от пътя, помел е четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. По първоначална информация автобусът на фирма „Мобилус-5“ е бил обхванат от пламъци. Загинали са 17 души, 30 са ранени.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.