Очаква се управляващата коалиция да обсъди казусът с БНБ и актуализация на бюджета

0
167
/ БГНЕС

Управляващата коалиция се събира на заседание днес, като основната точка ще бъде изборът на нов управител на БНБ. На маста ще бъде поставен въпросът дали е необходимо да се оттеглят двете кандидатури – на Андрей Гюров и Любомир Каримански. Някои от партиите от коалицията вече изразиха мнение, че гуверньорът на държавния трезор трябва да бъде надпартийна фигура, по възможност банкер и с добра репутация.

Коалиционните партньори ще обсъдят и други актуални въпроси.

По искане на БСП ще бъде повдигната темата за актуализация на държавния бюджет за 2022 г. В събота Корнелия Нинова заяви, че левицата ще настоява за таван на цените на някои хранителни стоки и на енергоносителите. Както и за ново повишаване на пенсиите.

Диференциран ДДС, въвеждане на необлагаем минимум или промени в закона за корпоративното облагане или облагане на свръхпечалбите на държавните и частни енергийни дружества. И трето, ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход„, коментира след заседание на Националния съвет на партията Нинова, която е и вицепремиер и министър на икономиката.

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук