Парламентът ще решава проблема с АПИ

0
178

Парламентът ще обсъди предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението е АПИ да предоговори действието на договорите, така че моментът на прекратяване действието на договорите да бъде обвързан със сключването на нов договор в резултат на откритите през настоящата 2022 г. процедури по Закона за обществените поръчки.

Депутатите ще трябва да приемат и процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за двама членове на Съвета за електронни медии.

Парламентът ще гледа промени в Закона за съдебната власт. Законопроектът ще бъде разгледан на първо четене. С него се въвеждат механизми за завишен контрол на главния прокурор на Република България и на административните ръководители на органите на съдебната власт. С проекта се прецизират изискванията за юридически стаж и професионална квалификация на изборните членове на Висшия съдебен съвет, като се въвеждат изисквания за научна степен и определен минимален стаж в публично-правната сфера за част от членовете на Висшия съдебен съвет.

НС ще разгледа и доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2020 г. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук