Петокласничка намери пълен с пари портфейл и го върна

0
9183

Петокласничката Айлин Ферад от основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Девня намери портфейл пълен с пари и не се поколеба да постъпи честно. Това разказа една от учителките на момичето Живка Валентинова.

По време на пролетната ваканция група ученици и техните учители тръгнали от кв. „Повеляново“ на екскурзия за замъка в село Равадиново. Сядайки в автобуса, Айлин забелязала на седалката портфейл. Отворила го и видяла, че вътре има пари и лични документи, разказва „Девня нюз“.

Въпреки че в този момент около нея нямало други ученици и учители, Айлин веднага известила г-жа Валентинова за изгубената вещ и я предала. От своя страна педагожката разговаряла с водача, от когото разбрала, че преди това автобусът е превозвал служители на завода „Агрополихим“, с който транспортната фирма имала сключен договор. На тръгване за Равадиново шофьорът отбил автобуса на портала на предприятието и предал изгубената вещ.

Оказало се, че тя е собственост на инж. Галин Грозев – специалист по автоматизация и управление на химични процеси и торове, който в момента е в отпуск и е в Стара Загора.

„В портфейла ми имаше 200 лева, лична карта, шофьорска книжка и талон. От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за начина, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това със сигурност щеше да обърка плановете ми за отпуската“, разказа инж. Грозев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук