Петокласничка намери пълен с пари портфейл и го върна

0
8970

Петокласничката Айлин Ферад от основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Девня намери портфейл пълен с пари и не се поколеба да постъпи честно. Това разказа една от учителките на момичето Живка Валентинова.

По време на пролетната ваканция група ученици и техните учители тръгнали от кв. „Повеляново“ на екскурзия за замъка в село Равадиново. Сядайки в автобуса, Айлин забелязала на седалката портфейл. Отворила го и видяла, че вътре има пари и лични документи, разказва „Девня нюз“.

Въпреки че в този момент около нея нямало други ученици и учители, Айлин веднага известила г-жа Валентинова за изгубената вещ и я предала. От своя страна педагожката разговаряла с водача, от когото разбрала, че преди това автобусът е превозвал служители на завода „Агрополихим“, с който транспортната фирма имала сключен договор. На тръгване за Равадиново шофьорът отбил автобуса на портала на предприятието и предал изгубената вещ.

Оказало се, че тя е собственост на инж. Галин Грозев – специалист по автоматизация и управление на химични процеси и торове, който в момента е в отпуск и е в Стара Загора.

„В портфейла ми имаше 200 лева, лична карта, шофьорска книжка и талон. От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за начина, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това със сигурност щеше да обърка плановете ми за отпуската“, разказа инж. Грозев.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.